Tandarts Hilversum

Tandarts Hilversum Adviseert: Essentiële Tips voor Tandverzorging bij Kinderen

Hoe zorg je voor de tanden van je kind

Begin Vroeg met Tandenpoetsen

Wanneer die eerste tand tevoorschijn komt, begin met poetsen – en ander advies van kindertandartsen. Popquiz: Op welke leeftijd moeten kinderen voor het eerst naar de tandarts? Volgens tandarts Hilversum, In een landelijk representatieve enquête uit 2017 uitgevoerd in opdracht van het C.S. Mott Kinderziekenhuis, zei ongeveer de helft van de ouders die reageerden dat ze geloofden dat ze konden wachten tot kinderen 2 of 3 waren voordat ze naar de tandarts gingen.

In feite beveelt de American Academy of Pediatric Dentistry aan dat kinderen voor het eerst een tandarts bezoeken binnen zes maanden na het doorbreken van hun eerste tand, of uiterlijk op 1-jarige leeftijd. Daarna stelt de organisatie voor dat kinderen elke zes maanden een kinder- of algemene tandarts bezoeken voor schoonmaakbeurten en controles.

Tandarts Hilversum: Het Belang van Tandheelkundige Gezondheid

Hoewel minder kinderen in Amerika nu last hebben van gaatjes dan een decennium geleden, had meer dan 12 procent van de kinderen tussen de 2 en 11 jaar tussen 2017 en 2020 gaatjes in hun melktanden, volgens enquêtes van de Centers for Disease Control and Prevention. Omdat kinderen sommige van die tanden behouden tot de leeftijd van 12 of 13, is het belangrijk om ze gezond te houden, zei Dr. Judy Yip, een kindertandarts in Garden Grove, Californië. Niet-behandelde gaatjes kunnen leiden tot ernstige tandinfecties, zei ze, en kunnen zelfs de binnenkomende volwassen tanden schaden.

Tandverzorging vanaf het Begin

Ouders zien misschien niet de eerste tand van een baby tot maanden na de geboorte, maar tanden beginnen zich al in de baarmoeder te ontwikkelen, zei Dr. Erin Issac, een kindertandarts in Pittsburgh. Volgens deskundigen bij Tandarts Hilversum suggereren sommige onderzoeken dat vitamine D-tekorten tijdens de zwangerschap het risico vergroten dat kinderen later gaatjes ontwikkelen, dus het is belangrijk dat zwangere vrouwen de aanbevolen 600 IU vitamine D per dag binnenkrijgen. U kunt uw baby al aan mondhygiëne laten wennen door hun tandvlees twee keer per dag af te vegen met een vochtige doek, zelfs voordat de eerste tanden doorkomen, zei Dr. Jonelle Anamelechi, een kindertandarts in Washington, D.C. Tandarts Hilversum benadrukt ook: “Hoe eerder we in de mond van dat kind zijn, hoe waarschijnlijker het is dat ze het als onderdeel van hun routine beschouwen.”

Zodra die eerste tand verschijnt, poets het voorzichtig twee keer per dag met een kleine tandenborstel en een rijstkorrelgrote hoeveelheid fluoride tandpasta, zei Dr. Yip. Dit houdt de tanden gezond – melk kan ze verwoesten. Sommige ouders zijn nerveus over het gebruik van fluoride tandpasta bij jonge kinderen, zei ze, maar het is veilig zolang kinderen niet meer dan die kleine hoeveelheid per keer doorslikken. Toch zijn er ook niet-fluoride opties beschikbaar.

Zodra tanden verschijnen die dicht bij elkaar staan, flos ertussen met wegwerp flossers, zei Dr. Issac. Zodra uw kind goed kan spugen, kunt u overschakelen naar een erwten-grote hoeveelheid tandpasta, zei Dr. Anamelechi, en laat ze ook eens per dag een fluoride spoeling gebruiken.

Gebruik van YouTube en Zelfstandigheid

YouTube heeft veel leuke tandenpoetsvideo’s voor kinderen, voegde ze eraan toe, een tip die ook door Tandarts Hilversum wordt aangeraden.

Geef je kind ook zelfstandigheid. “Het laten kiezen van de tandenborstel met hun favoriete personage is meestal een goed begin,” zei Dr. Olga Krikunenko, een tandarts in Franklin, Massachusetts. Bij Tandarts Hilversum moedigen ze aan om kinderen verschillende tandpasta smaken te laten proberen en de leukste uit te laten kiezen. Als tandenpoetsen een strijd blijft, probeer dan te achterhalen waarom, suggereerde Dr. Yip. “Het is belangrijk om precies te achterhalen wat het probleem is: Zijn hun tandvlees gevoelig? Is de elektrische tandenborstel te stimulerend? Vinden ze de textuur of smaak van de tandpasta niet leuk?” Soms kan een simpele verandering een wereld van verschil maken, zei ze.

Blijf Waakzaam

Naast het poetsen, kun je de tanden van kinderen op andere manieren gezond houden – zoals door hun consumptie van gummy snoepjes en vitamines te beperken, zei Dr. Anamelechi. Ze stelde voor om kinderen tussendoortjes van appelschijfjes te geven, die zij “de natuurlijke tandenborstel” noemde.

Naarmate kinderen ouder worden en zelfstandig kunnen poetsen en flossen, wordt de last voor ouders doorgaans minder, zei Dr. Anamelechi. Maar het is belangrijk om te controleren of ze twee keer per dag poetsen – en regelmatig hun voorraden te controleren, want kinderen spreken niet altijd uit wanneer dat nodig is.

“Soms praat ik met kinderen en ze zeggen dan, ‘Oh, ik ben maanden geleden al door mijn tandpasta heen geraakt,'” zei ze.

Conclusie: Het Belang van Tandheelkundige Zorg voor Kinderen

Het verzorgen van de tanden van kinderen is een essentieel onderdeel van hun algemene gezondheid. Volgens Tandarts Hilversum speelt tandheelkundige hygiëne vanaf de geboorte tot de volwassenheid een cruciale rol. Het vroegtijdig beginnen met goede mondverzorging, inclusief regelmatig poetsen en flossen, is van onschatbare waarde. Ouders spelen, zoals Tandarts Hilversum benadrukt, een belangrijke rol in het vormen van deze gezonde gewoontes bij hun kinderen. Het gebruik van hulpmiddelen zoals leuke tandenpoetsvideo’s en het betrekken van kinderen bij het kiezen van hun tandenborstel en tandpasta kunnen, zoals Tandarts Hilversum adviseert, een groot verschil maken in hun houding tegenover mondhygiëne.

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig professioneel tandheelkundig advies en controle te zoeken. Voor vragen of specifiek advies over tandheelkundige zorg voor kinderen, kunt u terecht bij De Hilversumse Tandarts. Zij staan klaar om ouders en hun kinderen te ondersteunen in elke fase van tandheelkundige ontwikkeling, van de eerste tand tot aan de volwassenheid. Met hun expertise en kindvriendelijke benadering, biedt De Hilversumse Tandarts een betrouwbare bron van informatie en zorg voor het behouden van een gezonde glimlach voor uw kinderen.

Bron: Tandartspraktijk Hilversum

Meer artikelen zoals deze? Klik dan hier!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *