Heupvet wegtrainen / Buikvet wegtrainen

Belang van slaap op buikvet wegtrainen

Heupvet wegtrainen kan lastig zijn om meerdere redenen. Gebrek aan slaap is ook in verband gebracht met een verhoogd risico op diabetes en obesitas. Om te voorkomen dat u aankomt door onvoldoende slaap, moet u streven naar zeven tot acht ononderbroken uren slaap per nacht. Dit helpt direct met buikvet wegtrainen.

Intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) is misschien wel een van de meest effectieve trainingen om lichaamsvet te verliezen.

HIIT-workouts bestaan uit korte uitbarstingen van intensieve aerobe training, elk gevolgd door een herstelperiode. Deze trainingen zijn snel en effectief, en talrijke studies hebben aangetoond dat ze u kunnen helpen lichaamsvet te verliezen.

Uit een recent onderzoek van 18 studies, waaraan meer dan 800 mensen deelnamen, bleek dat HIIT effectiever was voor het verminderen van lichaamsvet en het verbeteren van de cardiopulmonale conditie dan traditionele, lage-intensiteit, continue training. Bovendien is aangetoond dat HIIT een krachtig middel is tegen buikvet en andere vetophopingen. Bovendien verbrandt u met HIIT-workouts veel calorieën in korte tijd, zodat u niet uren in de sportschool hoeft door te brengen.

buikvet wegtrainen

Heupvet wegtrainen op creatieve manieren

Terwijl aerobe training meestal meer calorieën verbrandt tijdens een training, helpt weerstandstraining het lichaam om magere spieren op te bouwen en meer calorieën te verbranden in rust. Het combineren van weerstandstraining met aerobe training is zeer effectief gebleken voor het verbranden van vetrollen.

Uit een onderzoek bij 97 mensen met overgewicht en obesitas bleek dat een combinatie van weerstandstraining en aerobe training effectiever was om het lichaamsgewicht, buikvet en heupvet te verminderen dan aerobe training of krachttraining alleen. Bovendien geeft weerstandstraining je metabolisme een lichte boost, waardoor je gedurende de dag meer calorieën verbrandt.

Net als stress verhoogt te weinig slaap het cortisolniveau in het lichaam, wat tot gewichtstoename kan leiden. Studies hebben aangetoond dat mensen met een slaaptekort over het algemeen meer wegen en meer lichaamsvet hebben dan mensen die voldoende slapen. Uit een onderzoek waarbij meer dan 1000 mensen gedurende vijf jaar werden gevolgd, bleek dat degenen die minder dan vijf uur per nacht sliepen, meer wogen en meer buikvet/heupvet hadden dan degenen die zeven tot acht uur per nacht sliepen.