Toename in Lipinjecties: Een Trend na het Weglaten van Mondkapjes

Sinds de afgelopen maanden, nu steeds meer Amerikanen zijn gevaccineerd, de mondkapjes (grotendeels) hebben afgedaan en terug zijn gekeerd naar hun leven van vóór de pandemie, hebben plastisch chirurgen een verrassende trend opgemerkt: een toename in lipinjecties. Hoewel lipfillers populair zijn bij zowel jongeren als ouderen, worden ze vaak het slachtoffer van stereotypen en grappen, maar er is veel meer aan deze cosmetische verfraaiing dan alleen maar vollere lippen willen (hoewel dat een rol kan spelen).

“Er is een zeer breed spectrum van patiënten die baat hebben bij lipfillers,” legt Michele Shermak, MD, een plastisch chirurg met een praktijk in Maryland, uit, waarbij ze de mythe ontkracht dat de procedure alleen voor een kleine groep is die op zoek is naar grotere lippen. “Filler hoeft er niet per se opgeblazen uit te zien,” legt ze uit. “Het belangrijkste probleem heeft te maken met de patiëntenselectie – of de plastisch chirurg de doelen van de patiënt kan vervullen, en de chirurg moet bepalen of de doelen realistisch of passend zijn.”

In feite heeft Dr. Shermak het grootste deel van de afgelopen jaren besteed aan het corrigeren van overgevulde lippen en onjuiste theorieën van patiënten. Het is waar dat lipfillers synoniem zijn geworden met het vergroten van het volume, maar ze hebben ook een aantal minder bekende, maar even belangrijke, voordelen. Om deze redenen en meer is het niet verrassend dat volgens het jaarverslag 2020 van de American Society of Plastic Surgeons 3,4 miljoen Amerikanen soft tissue filler-injecties hebben gekregen. Verder werd het type filler dat veel wordt gebruikt voor lippen, hyaluronzuur, ingespoten bij meer dan 2,6 miljoen mensen, en hoewel niet iedereen lipinjecties heeft gekregen, is het niet moeilijk te raden dat een groot percentage dat wel heeft gekregen.

Hieronder belichten Dr. Shermak en de in Boston gevestigde plastisch chirurg Kelly Sullivan, MD, alle manieren waarop lipfiller kan helpen om een mond te verbeteren.

Corrigeert lipasymmetrieën

Ieders gezicht is enigszins asymmetrisch, dus subtiel ongelijke lippen vallen meestal niet zo op. Maar matig ongelijke lippen kunnen een ernstige zorg zijn die het zelfvertrouwen van een persoon beïnvloedt.

“Als iemand aan de ene kant minder volle lippen heeft dan aan de andere kant, of als iemand een litteken heeft of iets dat de vorm van de lip heeft beïnvloed, zijn dat asymmetrieën die we met lipfiller kunnen corrigeren,” legt Dr. Sullivan uit. “Bij deze patiënten veranderen we de vorm van hun lip om bij de andere te passen. We zullen herstellen wat hen dwarszit, en het doel is om de lippen gewoon proportioneel te laten lijken aan elkaar.”

Dr. Shermak legt uit dat doorgaans de bovenlip kleiner is dan de onderlip bij Kaukasische mensen, en bij andere etniciteiten zijn de boven- en onderlip ongeveer hetzelfde volume, maar dat “patiënten over het algemeen het gewenste uiterlijk zullen communiceren, dus ga ik daarop af” bij het egaliseren van asymmetrische lippen. Voor vragen kan je altijd naar de experts van https://ageworth.com gaan.

Vermindert het uiterlijk van fijne lijntjes op de lippen en mondgebied

“Lipfiller is een ongelooflijk verjongende behandeling voor vrouwen die tekenen van veroudering beginnen te vertonen, meestal vanaf hun 50ste en ouder,” zegt Dr. Shermak, eraan toevoegend dat studies hebben aangetoond dat een van de meest opvallende tekenen van veroudering het dunner worden van de lip is. “Het geweldige is dat we met de beschikbare fillers een breed scala aan vullingen kunnen bieden, van licht tot zeer vol, afhankelijk van de behoeften en doelen van de patiënt.” Volgens Dr. Sullivan komen veel volwassen patiënten naar haar praktijk om de fijne lijntjes rond hun mond aan te pakken. “Veel mensen noemen ze rokerslijnen, ook al zijn de meeste technisch gezien geen rokers, maar het zijn deze verticale lijnen die omhoog gaan vanaf de rand van de lip, en ze willen dat aanpakken.”

Rokers of niet, de meeste mensen ontwikkelen deze fijne lijntjes rond de mond omdat ze “het gevolg zijn van een dynamisch onevenwicht tussen de spierverdikking met decennia van activiteit en huidverdunning” die natuurlijk komt met de leeftijd, zegt Dr. Shermak. Maar de fillers “doen het uitstekend” om deze fijne lijntjes glad te maken en te behandelen om de tekenen van veroudering te verminderen.

Om het gevreesde (en vermoeiende!) stereotype van overgevulde lippen te voorkomen, zegt Shermak dat injecties kunnen worden verdeeld om overbehandeling te vermijden, maar over het algemeen is “het een geweldige behandeling voor vrouwen die op zoek zijn naar een verjongende, frisse optie om een verouderend uiterlijk te verbeteren.”

Bron: ageworth.com